Křečík Roborowského

12. února 2012 v 13:05 | Mišenka |  Křečík roborowského
Křečík Roborovského (Phodopus roborovskii) je drobný sotva 5,5 cm velký hlodavec obývající oblasti Mongolska a severní Číny. Je především býložravec, stravu si zpestřuje hmyzem.
Aktivní je hlavně v noci, přes den se schovávají v až metr dlouhých norách, které si s oblibou hloubí. Tím, že obývá především pouštní oblasti, je i přizpůsobený tomuto biotopu svým zbarvením - pískově žlutý hřbet a bílé břicho. Bílý má i čenich s dlouhými hmatovými vousky. Na rozdíl od některých křečků má tento osrstěná chodidla. Svou velikostí se křečík Roborovského řadí mezi nejmenší křečíky světa.
robo
Březost u křečíka Roborovského trvá běžně 19-22 dní. V jednom vrhu se obvykle rodí 3-6 mláďat, ale může jich být až 8. Samice je schopná za rok vrhnout celkem 5-krát. Mláďata dosahují pohlavní dospělosti v 3-4 měsících. Křečík Roborovského se dožívá obvykle 2-3 let.
robo
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Máte křečka?

Ano 47.6% (121)
Chtěl/a bych 17.7% (45)
Budu mít 15.4% (39)
Ne 19.3% (49)

Komentáře

1 koralkovydomov koralkovydomov | Web | 12. února 2012 v 13:24 | Reagovat

Máš pěkný blog :)

2 TheKukuPet TheKukuPet | 29. února 2012 v 19:19 | Reagovat

jééééééé ten druhý je úplně stejný jako ten náš :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama